Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie kan helpen bij verschillende problemen, zoals een voorkeurshouding bij baby’s, schrijfproblemen bij kinderen op de basisschool, of sportblessures bij tieners. De behandeling is niet alleen effectief, maar wordt door de meeste kinderen ook als plezierig ervaren, omdat het op een speelse manier plaatsvindt. Het uiteindelijke doel is om kinderen weer zorgeloos te laten bewegen en deel te nemen aan het dagelijks leven.
Werkwijze
Pelvicum Kinderbekken Fysiotherapie is laagdrempelig benaderbaar voor vragen per telefoon of via de mail. Soms wilt u even overleggen of wij iets voor uw kind kunnen betekenen. Bel of mail ons dan gerust. Het kan ook zijn dat u wordt verwezen door de huisarts of de kinderarts. Samen kijken we dan naar een moment om de intake te plannen.
Na de aanmelding gaan we als volgt te werk:
- Bij kinderfysiotherapie begint de werkwijze met een intakegesprek en een uitgebreid onderzoek. De kinderfysiotherapeut bespreekt met de ouders (en het kind, afhankelijk van de leeftijd) wat de klachten zijn en hoe deze het dagelijks leven beïnvloeden. Vervolgens wordt een fysiek onderzoek gedaan om de motorische vaardigheden, kracht, coördinatie en eventuele pijnpunten in kaart te brengen.
- Op basis van de bevindingen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, dat is afgestemd op de leeftijd, ontwikkelingsfase en specifieke behoeften van het kind. De behandelingen zijn meestal spelenderwijs en gericht op het verbeteren van bijvoorbeeld balans, spierkracht, fijne motoriek of houding. Bij jonge kinderen kan dit betekenen dat er gebruik wordt gemaakt van speelse activiteiten, zoals klimmen, klauteren en balspellen, terwijl bij oudere kinderen meer sport- en oefentherapie wordt toegepast.
- De kinderfysiotherapeut werkt vaak samen met ouders, leraren en andere zorgverleners om de voortgang te monitoren en het behandelplan indien nodig aan te passen. Ouders krijgen ook adviezen en oefeningen mee voor thuis, zodat ze het kind kunnen ondersteunen bij de therapie. Het doel is om stap voor stap verbetering te zien in het dagelijks functioneren en de bewegingsvrijheid van het kind.
Contact
"*" indicates required fields